Kennismaking met Tanzania (9 dagen)

Een combinatie van safari en exotische stranden van Zanzibar

We beleven de klassieke hoogtepunten van Tanzania tijdens een jeepsafari en verblijven in comfortabele lodges. Ook ontdekken we de prachtige fauna en flora in de indrukwekkende natuurreservaten. Na de rondreis genieten we van een verblijf aan de exotische stranden van Zanzibar.

Deze reis à la carte!
9 dagen vanaf € 2650

Reisschema

Prijzen/persoon

€ 3520  
€ 2860  
€ 2650  
€ 2700  

Hoogtepunten

 • safari in het Nationaal Park Serengeti met kuddes zebra’s en gnoes
 • ontdekking van de Ngorongoro krater met de kans om de Big Five te spotten
 • het Nationaal Park Tarangire met de typische baobabbomen en grote olifantenpopulatie
 • relaxen aan de exotische witte stranden van het kruideneiland Zanzibar in all inclusive

Dit programma kan gecombineerd worden met


1

Dag 1: Aankomst - Arusha

Verwelkoming op de luchthaven van Arusha en transfer naar ons hotel waar we genieten van een lekker avondmaal.
Ilboru Safari Lodge
avondmaal

2

Dag 2: Arusha - Tarangire - Karatu

Na het ontbijt vertrekken we naar het Tarangire National Park. We gaan op Safari in dit unieke wildreservaat dat gekend is om zijn oeroude baobabbomen die tijdens het droogseizoen zorgen voor een bijna prehistorische uitstraling. Het tarangire National park herbergt de hoogste concentratie aan olifanten in Tanzania.
In de late namiddag rijden we verder naar Karatu, een klein, kleurrijk dorp aan de voet van het plateau van Ngorongoro.
Bougainvillea Safari Lodge
ontbijt, middagmaal en avondmaal

3

Dag 3: Karatu - Serengeti Seronera

We vertrekken we naar het Nationaal Park Serengeti. Onderweg wordt een picknick lunch voorzien.
We spotten diverse wilde dieren tijdens een Jeepsafari in dit Nationaal Park dat sinds 1951 één van de grootste parken van Afrika is. Met ongeveer 14 800 km² beslaat het gebied Ngorongoro in het oosten en Masai Mara in het noorden (in Kenia).
Serengeti Kati Kati tentenkamp
ontbijt, middagmaal en avondmaal

4

Dag 4: Serengeti Seronera

We gaan de ganse dag op safari met een 4x4 in het Nationaal Park van Serengeti. Met zijn uitgestrekte grasvlaktes bezaaid met acaciabomen is dit park waarin een ontzagwekkend aantal wilde dieren leeft, het symbool voor het ongeschonden Afrika. Hier speelt zich het jaarlijks terugkerend natuurspektakel The Big Migration af, waarbij miljoenen planteneters zich vanuit de noordelijke heuvels voortbewegen naar het zuiden en de Mara rivier oversteken.
Serengeti Kati Kati tentenkamp
ontbijt, middagmaal en avondmaal

5

Dag 5: Serengeti Seronera - Ngorongoro Krater

We vertekken naar de wereldberoemde Ngorongoro Krater die we na onze picknick lunch bezoeken.
De Ngorongoro Krater die werd uitgeroepen tot Unesco Wereldergoed is zonder twijfel één van de topattracties in Tanzania. In de krater, ook wel Ark van Noah genoemd, leven grote kuddes zebra’s en wildebeesten naast leeuwen, zwarte neushoorns en heel wat vogelsoorten.
T'Loma Lodge
ontbijt, middagmaal en avondmaal

6

Dag 6: Ngorongoro Karatu - Arusha - Zanzibar

Na het ontbijt rijden we terug naar Arusha voor de vlucht naar Zanzibar.
Ons hotel ligt aan een van de wondermooie exotische stranden van het Kruideneiland.
Mapenze Beach Club (all inclusive)
ontbijt, middagmaal en avondmaal

78

Dag 7-8: Zanzibar

Twee vrije dagen die je zelf kan invullen om met volle teugen te genieten van het mooie Zanzibar.
Mapenze Beach Club (all inclusive)
ontbijt, middagmaal en avondmaal

9

Dag 9: Zanzibar - vertrek

Na het middagmaal worden we naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht.
ontbijt en middagmaal

Wat is er wel en niet inbegrepen in onze prijzen?
Om goed te kunnen vergelijken, hebben we de prijzen voor al onze voorbeeldrondreizen op dezelfde manier samengesteld. Hieronder een duidelijke opsomming. De prijzen zijn indicatief, de uiteindelijk prijs van een rondreis kan dus lager of hoger zijn. Dit is sterk afhankelijk van de periode, wisselkoers van de lokale munt, prijswijzigingen in binnenlandse vluchten, het reisgezelschap en specifieke wensen. Daarom dat wij steeds à la carte werken!

Inclusief

 • alle overnachtingen
 • maaltijden zoals vermeld in de rondreis
 • de excursies beschreven in het programma
 • transfers van en naar de luchthaven
 • binnenlandse vluchten

Exclusief

 • de heenvlucht van de eerste dag en terugvlucht op de laatste dag
 • persoonlijke onkosten
 • optionele excursies

Algemeen

Geld

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Schilling. Toch is het handig om ook Amerikaanse Dollars mee te nemen. Deze kunnen lokaal eenvoudiger worden omgewisseld. Wanneer u afgelegen gebieden bezoekt, is het aan te raden extra cash geld mee te nemen.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomermaanden is het in Tanzania 1 uur later dan in België. Tijdens de winter bedraagt dit verschil twee uur. Tanzania valt in de tijdzone UTC +3.

Elektriciteit

Tanzania heeft een netspanning van 230V. Het is aan te raden een verloopstekker (reisstekker type D of G) mee te nemen.

Telefoon

De landcode van Tanzania is +255. Wat betreft telefonie heeft Tanzania een behoorlijk sterk netwerk gecreëerd. Alleen in uiterst afgelegen gebieden is er slechts een beperkt bereik beschikbaar. Het is behoorlijk duur om vanuit Tanzania naar Europa te bellen. Hotelketens of lokale diensten rekenen vaak een hoge prijs aan. Bellen met je eigen GSM is indien mogelijk de meest voordelige optie.

Internet

In vele steden vind je internetcafés. De meeste hotels bieden gratis WiFi aan, al is deze vaak gecentraliseerd in de lobby van het hotel.

Transport

Om je in Tanzania te verplaatsen, is de bus het meest aangewezen vervoermiddel. Er zijn heel wat verschillende maatschappijen die naar alle hoeken van het land rijden. Tijdens deze busritten bevind je je in het midden van de lokale bevolking. De bussen worden vaak letterlijk helemaal vol ‘geladen’. Een andere mogelijkheid om je in het land te verplaatsen is per trein. Het spoorwegennetwerk is echter slecht onderhouden; dit heeft tot gevolg dat de treinen vaak met grote vertragingen rijden. Het huren van een auto wordt afgeraden; de plaatselijke wegen zijn in zeer slechte staat.

Visum

Om als toerist naar Tanzania te reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit dien je aan te schaffen alvorens je naar het land reist. Het visum kan je aanvragen via de ambassade van Tanzania. Je vliegticket moet geboekt zijn vooraleer je een visum kan aanvragen. Een kopie van je vluchtschema is vereist. Het aanvragen van een toeristenvisum duurt doorgaans om en bij de 5 werkdagen. Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn na aankomstdatum in het land.

Gezondheid

Inentingen

Een vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je de grens oversteekt vanuit een ander Afrikaans land. Toch wordt deze vaccinatie sterk aangeraden wanneer je van Europa reist. Ook een inenting tegen DTP, Hepatitis B en een preventieve Malariakuur zijn aangeraden.

Ziekenhuizen en dokters

De lokale gezondheidszorg is van wisselende kwaliteit. Wanneer u een ziekenhuis dient te bezoeken, is het aan te raden om indien mogelijk naar een van de grotere steden te reizen. In de kleinere, afgelegen dorpjes zijn medicatie en dokters schaars.

Klimaat

Klimaat

De temperatuur in Tanzania schommelt het hele jaar door tussen 20 en 30 graden. In de kuststreek is het in Tanzania aangenaam warm. In de noordelijke bergen is het er een stukje koeler, de temperatuur ligt er gemiddeld 10 graden lager dan in de rest van het land. Tussen maart en mei en tussen oktober en december kent Tanzania een regenseizoen; al is deze tweede regenperiode vaak milder.

Beste reistijd

Tussen juni en september is het Afrikaanse land op zijn mooiste. Deze periode ideaal om het land te bezoeken, je vermijdt er de hoogste temperaturen én het regenseizoen.

Cultuur

Religie

35 procent van de Tanzanianen is Moslim. In Zanzibar loopt dit percentage op tot ongeveer 95% van de bevolking. Ruim een kwart van de bevolking zweert trouw aan inheemse Goden; zij vereren de natuur. Toch mengt deze geloofsovertuiging zich vaak met andere godsdiensten.

Taal

De officiële taal in Tanzania is Swahili. Naast deze taal wordt er ook Engels, Frans en Spaans gesproken.

Handig om weten

Gewoontes

Tanzania telt meer dan 120 stammen die in vrede naast elkaar leven. Dit is te danken aan President Nyerere die het belang van een stam naar achter schoof, en het nationalisme naar voren door Swahili uit te roepen als officiële landstaal.
Muziek en dans spelen een belangrijke rol in het leven van de Oost-Europeaanse volkeren. De bevolking gebruikt dit als een uiting van zowel vreugde als verdriet. Ook wordt er aan de hand van dans en muziek geprobeerd de Goden gunstig te stemmen en zo een rijke jachtbuit binnen te halen. De bevolking maakt de muziekinstrumenten vaak zelf; dierlijke producten zoals hoorns liggen hiervan aan de basis.

Overige weetjes

 • Het is aan te raden beschermingsproducten tegen muggen en andere insecten mee te nemen. Bij zonsopgang en –ondergang zijn muggen vaak het meest actief. Indien mogelijk is het dragen van kledij met lange mouwen erg aangeraden.
 • Leidingwater vermijd je er beter. Koop steeds flesjeswater in een winkel.
 • In lokale restaurants wordt er geen fooi verwacht. In de meer toeristische gebieden vaak wel. Een eerlijke fooi bedraagt ongeveer 10% van het totale bedrag. Lokale dienstverleners zoals taxichauffeurs, kofferdragers of kamermeisjes kunnen een fooi goed gebruiken.
 • In Tanzania geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van een beschermde dier- of plantensoort.
 • De kuststrook van Tanzania en het eiland Zanzibar wordt door een groot deel bewoond door Moslims. Uit respect draag je hier best kledij met lange mouwen en een lange broek/rok.