Charming Tanzania (9 dagen)

Van de bekendste wildparken van Tanzania tot de mytische Mount Kilimanjaro

Tijdens deze reis voor de meerwaardezoeker ontdekken we naast de klassieke wildreservaten ook de minder toeristische regio rond West-Kilimanjaro. Wij verblijven steeds in heel comfortabele **** lodges of charmante tentenkampen.

Reisschema

Hoogtepunten

 • Safari in de bekendste wildparken van Tanzania: Serengeti, Ngorongoro en Lake Manyara
 • Genieten van de diversiteit van het Nationaal Park Tarangire gekend om zijn typische baobabbomen en grote olifantenpopulatie
 • Bezoek aan authentieke Masai dorpen
 • Verblijf in heel comfortabele lodges of charmante tentenkampen
 • Trekking op de flanken van de mytische Mount Kilimanjaro
 • Wandeling met een Mbugue krijger langs de oevers van Lake Burunge
 • Fietstocht rond Mto Wa Mbu

Dit programma kan gecombineerd worden met


1

Dag 1: Arusha - West Kilimanjaro

Op de luchthaven van Arusha worden we onthaald door onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar de Bambi ya Tembo Tented Lodge die gelegen is op een koffieplantage.
Kambi ya Tembo Tented Lodge
avondmaal

2

Dag 2: West Kilimanjaro

Na het ontbijt maken we een mooie wandeling op de hellingen van de Kilimanjaro. In de namiddag bezoeken we een authentiek Masai-dorp.
Kambi ya Tembo Tented Lodge
ontbijt, middagmaal en avondmaal

3

Dag 3: West Kilimanjaro - Tarangire National Park

Vandaag trekken we naar Tarangire National Park waar we zullen verblijven in het Burunge Tented Camp dat gelegen is bij het Lake Burunge.
In de namiddag gaan we op safari in dit unieke wildreservaat dat gekend is om zijn oeroude baobabbomen die tijdens het droogseizoen zorgen voor een bijna prehistorische uitstraling.
's Avonds genieten we van de natuurpracht tijdens een wandeltocht langsheen de oevers van Lake Burunge. Tijdens deze wandeling worden we begeleid door een Mbugue krijger.
Lake Burunge Tented Camp
ontbijt, middagmaal en avondmaal

4

Dag 4: Tarangire National Park

We gaan de volledige dag op Safari in Tarangire National Park dat de grootste concentratie van olifanten in Tanzania herbergt. De Tarangire-rivier is vooral in het droge seizoen (vanaf juli) de trekpleister voor heel wat dieren zoals buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, giraffes etc.
Lake Burunge Tented Camp
ontbijt, middagmaal en avondmaal

5

Dag 5: Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro

Na het ontbijt trekken we naar Lake Manyara. Met een beetje geluk spotten we tijdens onze safari de zeldzame boom-klimmende leeuwen. Op de vlaktes van Lake Manyara leven heelwat nijlpaarden, flamingo’s en grazend wild.
's Namiddag rijden we verder naar Karatu in de omgeving van het Ngorongoro National Park. Onderweg bezoeken we het dorpje Mto Wa Mbu en verkennen we de wijde omgeving per fiets.
Ngorongoro Farmhouse
ontbijt, middagmaal en avondmaal

6

Dag 6: Karatu - Serengeti National Park

Na een lekker ontbijt vertrekken we naar het noordelijke deel van het Nationaal Park Serengeti waar we 2 nachten in het North Wilderness Tented Camp verblijven. Dit eco-vriendelijk tentenkamp is semipermanent en wordt om de 3 maanden verplaatst in functie van waar het wildleven zich bevindt. De tenten beschikken alle over en-suite toilet en douche.
Serengeti North Wilderness Camp
ontbijt, middagmaal en avondmaal

7

Dag 7: Serengeti National Park

We gaan de ganse dag op safari met een 4x4 in het Nationaal Park van Serengeti. Met zijn uitgestrekte grasvlaktes bezaaid met acaciabomen is dit park waarin een ontzagwekkend aantal wilde dieren leeft, het symbool voor het ongeschonden Afrika. Hier speelt zich het jaarlijks terugkerend natuurspektakel The Big Migration af, waarbij miljoenen planteneters zich vanuit de noordelijke heuvels voortbewegen naar het zuiden en de Mara rivier oversteken.
Serengeti North Wilderness Camp
ontbijt, middagmaal en avondmaal

8

Dag 8: Serengeti Seronera - Ngorongoro Krater

Vandaag bezoeken we de wereldberoemde Ngorongoro Krater. We dalen af in de krater en genieten er van een picknicklunch. De Ngorongoro Krater die werd uitgeroepen tot Unesco Wereldergoed is zonder twijfel één van de topattracties in Tanzania. In de krater, ook wel Ark van Noah genoemd, leven grote kuddes zebra’s en wildebeesten naast leeuwen, zwarte neushoorns en heel wat vogelsoorten.
Aan het einde van de dag keren we terug naar Karatu waar we –als er nog voldoende tijd is- een begeleide wandeltocht maken doorheen de Ngorongoro Highlands.
Ngorongoro Farmhouse
ontbijt, middagmaal en avondmaal

9

Dag 9: Ngorongoro Krater - Arusha

Na het ontbijt rijden we terug naar Arusha voor de vlucht naar Europa of voor een verlenging aan de exotische stranden van het kruideneiland Zanzibar.
ontbijt

Dit zijn de accommodaties die we selecteerden voor deze reis.
Afhankelijk van de beschikbaarheid wijken we eventueel uit naar een gelijkwaardige accommodatie. Uiteraard kunnen deze nog gewijzigd worden naar jouw wensen, bij ons blijft het altijd à la carte!

Kambi ya Tembo Tented Lodge
Kilimanjaro National Park - 2 nachten
 
Lake Burunge Tented Camp
Tarangire - 2 nachten
 
Ngorongoro Farmhouse
Karatu - 2 nachten
 
Serengeti North Wilderness Camp
Serengeti National Park - 2 nachten
 
Wat is er wel en niet inbegrepen in onze prijzen?
Om goed te kunnen vergelijken, hebben we de prijzen voor al onze voorbeeldrondreizen op dezelfde manier samengesteld. Hieronder een duidelijke opsomming. De prijzen zijn indicatief, de uiteindelijk prijs van een rondreis kan dus lager of hoger zijn. Dit is sterk afhankelijk van de periode, wisselkoers van de lokale munt, prijswijzigingen in binnenlandse vluchten, het reisgezelschap en specifieke wensen. Daarom dat wij steeds à la carte werken!

Inclusief

 • alle overnachtingen
 • maaltijden zoals vermeld in de rondreis
 • de excursies beschreven in het programma
 • transfers van en naar de luchthaven

Exclusief

 • de heenvlucht van de eerste dag en terugvlucht op de laatste dag
 • persoonlijke onkosten
 • optionele excursies

Algemeen

Geld

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Schilling. Toch is het handig om ook Amerikaanse Dollars mee te nemen. Deze kunnen lokaal eenvoudiger worden omgewisseld. Wanneer u afgelegen gebieden bezoekt, is het aan te raden extra cash geld mee te nemen.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomermaanden is het in Tanzania 1 uur later dan in België. Tijdens de winter bedraagt dit verschil twee uur. Tanzania valt in de tijdzone UTC +3.

Elektriciteit

Tanzania heeft een netspanning van 230V. Het is aan te raden een verloopstekker (reisstekker type D of G) mee te nemen.

Telefoon

De landcode van Tanzania is +255. Wat betreft telefonie heeft Tanzania een behoorlijk sterk netwerk gecreëerd. Alleen in uiterst afgelegen gebieden is er slechts een beperkt bereik beschikbaar. Het is behoorlijk duur om vanuit Tanzania naar Europa te bellen. Hotelketens of lokale diensten rekenen vaak een hoge prijs aan. Bellen met je eigen GSM is indien mogelijk de meest voordelige optie.

Internet

In vele steden vind je internetcafés. De meeste hotels bieden gratis WiFi aan, al is deze vaak gecentraliseerd in de lobby van het hotel.

Transport

Om je in Tanzania te verplaatsen, is de bus het meest aangewezen vervoermiddel. Er zijn heel wat verschillende maatschappijen die naar alle hoeken van het land rijden. Tijdens deze busritten bevind je je in het midden van de lokale bevolking. De bussen worden vaak letterlijk helemaal vol ‘geladen’. Een andere mogelijkheid om je in het land te verplaatsen is per trein. Het spoorwegennetwerk is echter slecht onderhouden; dit heeft tot gevolg dat de treinen vaak met grote vertragingen rijden. Het huren van een auto wordt afgeraden; de plaatselijke wegen zijn in zeer slechte staat.

Visum

Om als toerist naar Tanzania te reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit dien je aan te schaffen alvorens je naar het land reist. Het visum kan je aanvragen via de ambassade van Tanzania. Je vliegticket moet geboekt zijn vooraleer je een visum kan aanvragen. Een kopie van je vluchtschema is vereist. Het aanvragen van een toeristenvisum duurt doorgaans om en bij de 5 werkdagen. Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn na aankomstdatum in het land.

Gezondheid

Inentingen

Een vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je de grens oversteekt vanuit een ander Afrikaans land. Toch wordt deze vaccinatie sterk aangeraden wanneer je van Europa reist. Ook een inenting tegen DTP, Hepatitis B en een preventieve Malariakuur zijn aangeraden.

Ziekenhuizen en dokters

De lokale gezondheidszorg is van wisselende kwaliteit. Wanneer u een ziekenhuis dient te bezoeken, is het aan te raden om indien mogelijk naar een van de grotere steden te reizen. In de kleinere, afgelegen dorpjes zijn medicatie en dokters schaars.

Klimaat

Klimaat

De temperatuur in Tanzania schommelt het hele jaar door tussen 20 en 30 graden. In de kuststreek is het in Tanzania aangenaam warm. In de noordelijke bergen is het er een stukje koeler, de temperatuur ligt er gemiddeld 10 graden lager dan in de rest van het land. Tussen maart en mei en tussen oktober en december kent Tanzania een regenseizoen; al is deze tweede regenperiode vaak milder.

Beste reistijd

Tussen juni en september is het Afrikaanse land op zijn mooiste. Deze periode ideaal om het land te bezoeken, je vermijdt er de hoogste temperaturen én het regenseizoen.

Cultuur

Religie

35 procent van de Tanzanianen is Moslim. In Zanzibar loopt dit percentage op tot ongeveer 95% van de bevolking. Ruim een kwart van de bevolking zweert trouw aan inheemse Goden; zij vereren de natuur. Toch mengt deze geloofsovertuiging zich vaak met andere godsdiensten.

Taal

De officiële taal in Tanzania is Swahili. Naast deze taal wordt er ook Engels, Frans en Spaans gesproken.

Handig om weten

Gewoontes

Tanzania telt meer dan 120 stammen die in vrede naast elkaar leven. Dit is te danken aan President Nyerere die het belang van een stam naar achter schoof, en het nationalisme naar voren door Swahili uit te roepen als officiële landstaal.
Muziek en dans spelen een belangrijke rol in het leven van de Oost-Europeaanse volkeren. De bevolking gebruikt dit als een uiting van zowel vreugde als verdriet. Ook wordt er aan de hand van dans en muziek geprobeerd de Goden gunstig te stemmen en zo een rijke jachtbuit binnen te halen. De bevolking maakt de muziekinstrumenten vaak zelf; dierlijke producten zoals hoorns liggen hiervan aan de basis.

Overige weetjes

 • Het is aan te raden beschermingsproducten tegen muggen en andere insecten mee te nemen. Bij zonsopgang en –ondergang zijn muggen vaak het meest actief. Indien mogelijk is het dragen van kledij met lange mouwen erg aangeraden.
 • Leidingwater vermijd je er beter. Koop steeds flesjeswater in een winkel.
 • In lokale restaurants wordt er geen fooi verwacht. In de meer toeristische gebieden vaak wel. Een eerlijke fooi bedraagt ongeveer 10% van het totale bedrag. Lokale dienstverleners zoals taxichauffeurs, kofferdragers of kamermeisjes kunnen een fooi goed gebruiken.
 • In Tanzania geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van een beschermde dier- of plantensoort.
 • De kuststrook van Tanzania en het eiland Zanzibar wordt door een groot deel bewoond door Moslims. Uit respect draag je hier best kledij met lange mouwen en een lange broek/rok.